sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Eka blogi

No joo, otsikko on hieman harhaan johtava. Ei tää oikeasti ole mun ensimmäinen blogi. Ensimmäinen blogikirjoitukseni julkaistiin 28.11.2008 Finnish Metal Expon sivuilla (www.fme.fi) otsikolla ”Ajat muuttuu Eskosein. Vai muuttuvatko ne sittenkään”. Liitän tuon musiikkiin liittyvää asenteellisuutta käsittelevän kirjoituksen myös myöhemmin tänne.

Joka tapauksessa muutamia blogeja aktiivisenpassiivisesti seuranneena päätin aloittaa myös tämän omani. Oletettavasti tulen pääasiassa käsittelemään musiikkiteollisuutta ja sen osia, ravintolakulttuuria nimenomaan ”ammattilaisen” näkökulmasta, kamppailu-urheilua ja moottoripyöräilyä. Siihen väliin varmasti mahtuu ihan yleisiäkin ajatuksia omastani ja muiden elämästä ja elämystaloudesta.

Menneen viikonlopun (nyt on sunnuntai, joten eiköhän se jo mennyt) saldona oli kolme aamuvuoroa muutama kuukausi sitten avaamassamme Majava Baarissa Kallion Porthaninkadulla. Muutamat viime vuodet olen tämän samaisen viikonlopun viettänyt Tampereella Sauna Open Air Festivaaleilla. Joskus töissä, mutta ainakin viime kesän ihan kaljaporukoissa. Oli Majava Baari kuitenkin Saunassa edustettuna tänäkin vuonna. Ansiokas, mutta luvattoman laiska blogisti Antti ”Oksu” Vuorela (http://oksutuumii.blogspot.com/) Etelä-Savon Pieksamäeltä, vahvistus asiaan kuin asiaan, oli juuri aloittanut toistaiseksi voimassaolevan työsuhteensa iloisessa taiteilijaravintolan ja korttelipubin risteytyksessämme. Hän edusti meitä kaikkia Tampereen sateisessa lauantaipäivässä muutaman tunnin työkomennuksella. Oksu muuten sopii vahvuuteemme kuin Popedan diskografia kusisiin tilanteisiin. Ilmeisesti kaukaa viisas ystävämme halusi välttää kusiset tilanteet ennakkoon ja liimasi ruman, mutta toimivan jukeboximme päälle ohjelapun asiakkaillemme. Viesti: ”Rakas jukeboxin käyttäjä! MAX 2 (kaksi) kappaletta Popedaa/ilta. P.S. Kotiteollisuus lasketaan Popedaksi. Kiitos!” Ainakin toistaiseksi kusiset tilanteet on vältetty, tosin lappu on ollut esillä vasta kaksi päivää...

Viime yönä, jouduin mielenkiintoisen ”ikäkriisin” eteen. Ystäväni lähetti minulle viestin, jossa kertoi raskaan työpäivän päätteeksi palkinneensa itsensä kymmenellä oluella ja live-musiikin ihanuudella. Viestistä paistoi läpi kutsu liittyä seuraan. Kieltäydyin ystävällisesti ja kehuin hänen varmasti känninsä ansainneen. Tästä seurasi se ”ikäkriisi”. Nykyään kovaa vauhtia keski-ikäistyvän kahden lapsen isän on perusteltava känninsä ansaittuna. Nuorempana sen kun kännäsi huolettomana ja haistatteli kaikille.

Siinäpä kaikki tällä kertaa. Lähden avaamaan ansaitsematonta olutta...

Ja päivän filosofia (jolla ei siis ole välttämättä mitään tekemistä minkään kanssa ja joka on jo julkaistu facebook-sivuillani):

Edes vanhan ihmisen tekemät virheet ja vääryydet eivät muutu miksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti